Tidligere arrangementer

Program for Herning Tandlægeselskab 2009/2010


Lørdag d. 5./9. 2009 holdes efterårets sociale arrangement. Afgang fra Markedspladsen i Herning med bus kl. 10.30. Vi bliver kørt til Silkeborg Kunstmuseum, hvor vi får en rundvisning. Herefter bliver vi kørt til Restaurant Karoline Amalie, hvor der er fin frokost. Forventet hjemkomst Kl. 16.30. Turen er gratis for medlemmer. Ledsagere betaler 300 kr.

Torsdag d.8./10. 2009 kl. 18.30 er der kursus med Hans Chr. Hagh på Østergaards Hotel. Titlen på Kurset er: ”Kan man undgå en klagesag? ”Hans Chr. Hagh har været klinikejer siden 1976 og arbejdet med klagesagsbehandling siden 1979 og har siddet i Landstandlægenævnet siden 1999.

Tirsdag d. 3./11. 2009 kl. 18.30 er der kursus med Lone Nyhuus på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Bidfunktion eller Oral Fysiologi? Er der nyheder?” Lone Nyhuus er jo en af vore egne og en kapacitet inden for protetik og bidfunktion.

Lørdag d. 16./1. 2010 fejrer Herning Tandlægeselskab sit 50 års jubilæum ved en stor fest på Hotel Eyde. Da kontingentet ekstraordinært blev sat op med 500 kr. kan bestyrelsen garantere for, at der bliver tale om en fest, hvor den ikke får for lidt.

Tirsdag d. 2./2. 2010 kl. 18.30 er der kursus med Inge Lundgaard på Østergaards Hotel. Inge Lundgaard er cand. odont. og produktchef og salgschef i 3M ESPE. Inge Lundgaard vil fortælle om aftryksmaterialer og aftrykstagning, provisorier, cementer og cementeringsteknik, rodstifter og Zirkoniakroner.

Tirsdag d. 16./3. 2010 kl. 18.30 er der kursus med Peder Kold på Østergaards Hotel. Peder Kold vil fortælle om amotio af vanskelige visdomstænder. Peder Kold er ligeledes en af vore egne og en meget dygtig og frygtløs kirurg.

Tirsdag d. 20./4. 2010 kl. 18.30 er der generalforsamling på Østergaards Hotel.

Kontingentet er 2500 kr. for gamle medlemmer og 1250 kr. for nye medlemmer. Beløbet bedes indbetalt på vores konto i Vestjysk Bank. nr. 7604-1453127 senest d. 1./9. 2009. Bemærk, at kontingentet i denne sæson har fået et ordentligt hak opad. Det skyldes dels et alt for optimistisk budget for sidste sæson, dels finanskrisen og dels, at foreningen i denne sæson fylder 50 år, og at der har været ønske om en fest med det hele. Vi forventer, at kontingentet vil falde næste år.


På bestyrelsens vegne

Tomas Bjerre

Program for Herning Tandlægeselskab 2010-2011.

Lørdag d. 11./9. mødes vi på Restaurant Tequila Sunrise, Smedegade 10 i Horsens kl. 17.30 og indtager:
Totopos = Chips & Dip.
Burrito = Blød hvedemelstortilla fyldt med skært oksekød, brune bønner, ost og grøn chilisauce. Pyntet med creme fraiche. Serveres med en skål salat med mexicansk dressing.  Lidt før kl. 20 går vi til Horsens Ny Teater, hvor vi overværer en koncert med jazzdivaen Sinne Eeg. Mad og Sinne Eeg er gratis for medlemmer. Drikkevarer + evt. kaffe er for egen regning. Ledsagere betaler 350 kr. + drikkevarer + evt. kaffe. Bemærk, at man selv sørger for transport til og fra Horsens.

Tirsdag d. 5./10. kl. 18.30 er der kursus med Inger Kjær på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Ny diagnostik og nye behandlingsmuligheder i Ortodonti”. Inger Kjær er professor i ortodonti på Tandlægeskolen i København og er både dr.odont. og dr.med. Man kan læse mere om Inger Kjær ved at klikke på dette link: http://sund.ku.dk/profilen/ingerkjaer/ .

Tirsdag d. 2./11. kl. 18.30 er der kursus med Ib Sewerin på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Ex historia odontologia”. I foredragets første del gennemgås træk af tandlægegerningens historie – fra de gamle kulturriger gennem middelalderen, hvor overtro, naturlægemidler og primitive behandlinger dominerede, til i dag. Nøglepersoner omtales. Der krydres med anekdoter. og specielt gennemgås og kommenteres Skt. Apollonia-legenden. I foredragets anden del fortælles om udviklingen i Danmark – herunder især gennem de sidste 122 år fra oprettelsen af Tandlægeskolen i København i 1888. Nøglepersoner præsenteres, og der fokuseres endvidere på særlige begivenheder som intriger, ”den spanske syge””, professorkonkurrencer, overproduktion af tandlæger, lukningstrusler mv. Ib Sewerin var i mange år institutbestyrer på afdelingen for radiologi på Københavns Tandlægeskole og overkom det utrolige ved siden af. Man kan læse mere om Ib Sewerin ved at klikke på dette link:
http://tandlaegebladet.dk/side.asp?aid=15465&p=15465&n=1,3,24,15465&sw=&start=201&slut=225&tema=0&visside=100&forfatter=&emneord=&startinterval=&slutinterval=&uid=425148877&side=100&color=

Torsdag d. 20./1. 2011 kl. 18.30 er der kursus med Jesper Reibel og Birgit Kenrad på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Oral patologi”. Jesper Reibel er professor på Københavns Tandlægeskole på. Afd.f. Oral Patologi & Medicin. En værdig afløser for den legendariske Jens Jørgen Pindborg. Birgit Kenrad er Studielektor og specialtandlæge på Afd. f. Kæbekirurgi & Oral Patologi på Århus Tandlægeskole. Jeg har desværre ikke kunnet finde nogen interessante links på Jesper Reibel eller Birgit Kenrad.

Lørdag d. 12./2. er der socialt arrangement. Der vil blive bustur fra Herning til Flyvestation Karup, hvor der vil være rundvisning. Derefter bliver vi kørt til en pæn restaurant, hvor vi vil blive bespist. Derefter hjem med bus til Herning.

Torsdag d. 24./3. 2011kl. 18.30 er der kursus med Erik Hjørting-Hansen på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”50 år med kæbekirurgi og implantater”. Erik Hjørting-Hansen var i mange år professor i kirurgi på Københavns Tandlægeskole. Man kan læse mere om Erik Hjørting-Hansen ved at klikke på dette link: http://www.berlingske.dk/navne/kunst-og-kirurgi

Tirsdag d. 26./4. kl. 18.30 er der generalforsamling på Østergaards Hotel.

Kontingentet udgør 2000 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1000 kr. Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, kontonummer: 7604-1453127.
På bestyrelsens vegne
Tomas Bjerre


Program for Herning Tandlægeselskab 2011-2012.


Lørdag d. 10./9. kl. 11.00 mødes vi på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum | Birk Centerpark 1, 7400 Herning.

Vi vil få en rundvisning, og der vil blive lejlighed til at se museet på egen hånd. Kl. 13 er der frokost på Heart, som ligger på den anden side af gaden. Der vil blive serveret:

Små salater med rejer-mango-piment-sesam og chili-citrongræs dressing.
Panzanella Toscana – Italiensk brødsalat med rødløg, tomat, selleri og agurk.
Frisée salat med røget flæsk, valnød, crouton og danablue samt klassisk vinaigrette.
Tærte med spinat og ricotta.
Roastbeef med ruccola, parmesan, grillet piment og senneps-dressing.
Marinerede kartofler efter sæsonens inspiration.
Tallegio ost med syltet pære.

Arrangementet er gratis for medlemmer. Dog betaler man selv for drikkevarer og kaffe. Ledsagere betaler 280 kr. + drikkevarer og kaffe.


Jan F. Thomsen

Tirsdag d. 1./11. kl. 18.30 er der kursus med Jan F. Thomsen på Østergaards Hotel. Kurset vil være i 2 dele: Del 1: ”Rodstift eller ikke rodstift – hvilken rodstift og hvordan? En kort gennemgang af indikationer for anvendelse af rodstifter og hvordan vi bruger dem”.Del 2: ”Hvad gør vi, når patienten mangler en tand, men ikke har råd til et implantat eller en bro, eller prognosen er for dårlig for ankertænderne, eller patienten er for ung? Alternative behandlinger med glasfiberforstærket komposit”.
Jan F. Thomsen er en meget rutineret og dygtig tandlæge, som arbejder på Colosseumklinikken i København. Desuden er han en inspirerende foredragsholder, som tidligere har holdt foredrag for Herning Tandlægeselskab.


Simon Steenholm

Tirsdag d. 22./11. kl. 18.30 er der kursus med Simon Steenholm på Østergaards Hotel. Simon Steenholm er coach og landskendt foredragsholder for adskillige store velrenommerede firmaer og institutioner. Simon Steenholms foredrag er anderledes, fordi han tør, tænker og ser verden med andre øjne. Han leverer budskabet på en enkel, levende, underholdende og udfordrende måde – alle får altid noget med hjem.
Han tager udgangspunkt i positive tanker, en rosende og anerkendende tilgang til andre mennesker. Nogle af Simons yndlingsemner at underholde med er:
Det er vigtigt vi hver især er i førersædet, stopper brokkeriet og de sure opstød. Hvis vi ikke udvikler os, afvikler vi os. Motivation, fokus og handling har altid været Simons nøgle ord for at have succes her i livet.
Ikke mere stress.
Arbejdsglæde, trivsel og samarbejde.
Ros og anerkendende kommunikation.
Positive tanker, der bevarer troen på fremtiden.
Motivation, fokus og handling er nøglerne til succes.
Den enkelte tager selv ansvar for forandringerne og udviklingen.
Når alle går glade hjem fra jobbet og samtidig glæder sig til næste dag.

Lørdag d. 21./1. 2012 kl. 18. er der spisning på Cafe Poulsen. Der kommer nærmere om arrangementet senere.


Dorthe Arenholt Bindslev

Tirsdag d. 28./2. kl. 18.30 er der kursus med Dorthe Arenholt Bindslev på Østergaards Hotel. Dorthe Arenholt Bindslev vil fra sine mere end 25 års spændende erfaringer som retsodontolog give eksempler på sager, hvor odontologiske data og undersøgelser har haft afgørende betydning for bevisførelsen. Desuden vil hun illustrere, hvordan tandplejeteamet fyldestgørende kan assistere politi og retsodontologer til en korrekt og effektiv videre sagsbehandling, når klinikken måtte modtage henvendelse om udlevering af journalmateriale i forbindelse med politimæssige efterforskningssager.


Ane Juul

Tirsdag d. 27./3. kl. 18.30 er der kursus med Ane Juul på Østergaards Hotel.
Hvad kan ortodonti gøre for dig og din patient?
Patienter bevarer i dag egne tænder. Dette medfører et større behov for interdisciplinært samarbejde - herunder samarbejde med ortodontister. Der er mange situationer, hvor den privat praktiserende tandlæge og ortodontisten kan have glæde af hinanden; sammenbid der vanskeliggør fremstillingen af tilfredsstillende protetiske løsninger, molarhældninger der medfører en uheldig belastning af brokonstruktioner, enkelttandsfejl der forhindrer implantatindsættelse eller større rekonstruktioner hvor ortognat-kirurgi vil være en del af behandlingen. Behovet for kosmetiske behandlinger er ligeledes stigende i takt med øget fokus på udseende og selvværd. Der er kommet flere behandlingsmuligheder og behandlingerne vil ofte blive efterfulgt af fornyelse af kroner, fortandsfyldninger, facader eller tandblegninger. Vi har derfor sammen muligheden for, at tilbyde patienterne komplette behandlinger og dermed opnå tilfredse og glade patienter. Ane Juul er specialtandlæge i ortodonti og har praksis i Herning.

Tirsdag d. 17./4. 2012 kl. 18.30 holdes der generalforsamling på Østergaards Hotel.

Kontingentet udgør 2100 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1050 kr. Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, kontonummer: 7604-1453127.
På bestyrelsens vegne
Tomas Bjerre


Program for Herning Tandlægeselskab 2012/2013Lørdag den 15. september 2012;
Guidet tur til Daugbjerg kalkgruber med efterfølgende frokost ekskl. drikkevarer.
Den 15./9.-2012 rejser vi tilbage i tiden og besøger Jens Langknivs underjordiske huler i Daugbjerg kalkgruber, Danmarks ældste kalkgruber.
En guidet tur 60 m under jorden i de spændende og atmosfærefyldte kalkminer givet et indblik i grubernes tilblivelse og historie, hvor lyden af hårdtarbejdende minearbejdere fornemmes. Gruberne giver optimale betingelser for opbevaring og modning af oste og vine, som vi vil få en lille smagsprøve på.
Efterfølgende vil der blive serveret frokostbuffet samt dessert i Daugbjerg Kalkgrubers store bjælkehytte. Ekskl. drikkevarer.
Ledsager betaling er 325 kr. ekskl. drikkevarer
Afgang med bus fra markedspladsen i Herning kl. 10, forventet hjemkomst kl. 16.30

Tirsdag d. 25. september 2012 kl 18.30.
Kursus med laboratorietekniker Rasmus Nellemann.
De mange nye materialer til fremstilling af tandkroner giver mange muligheder, men der er også begrænsninger.
Der gives forklaring på, hvad man kan vælge hvor og hvornår, samt en snak om nye og gamle kronetyper.

Tirsdag den 20. november 2012 kl. 18.30
Kursus med Hans Gjørup, centerleder på Odontologisk Landsdels- og Videncenter, Aarhus universitetshospital.
”sjældne sygdomme og deres manifestationer – erfaringer fra et odontologisk videncenter”.
Odontologisk Landsdels- og Videncenter har nu eksisteret i 10 år, og foredraget vil give et indtryk af de sjældne tilstande, der i denne periode er blevet henvist til centret. Der er tale om såvel sjældne almene syndromer og sygdomme som sjældne dentale anomalier. Det odontologiske videncenter er en samarbejdsfunktion mellem Tandlægeskolen og Aarhus Universitetshospital, og i foredraget vil der blive vist eksempler på den behandling, der udføres i dette samarbejde, foruden den forskning, der også er blevet en frugt af i videncentersamarbejdet.

Lørdag den 12. januar 2013 kl. 18.00
Vi gentager succesen med en god middag på Café Poulsen i Herning.
Der kommer nærmere besked om arrangementet senere.

Tirsdag den 26. februar 2013 kl. 18.30
Kursus med Ulla Pallesen, overtandlæge Cariologi og Endodonti, Københavns Tandlægeskole.
”Dentininfraktioner og præparationstekniker til komposit plast restaureringer”
Symptomgivende brudlinjer i dentinen i tilsyneladende ikke-behandlingskrævende tænder anses for mange, som et voksende diagnostisk og behandlingsmæssigt problem. Patienten klager over smerter ved tygning, men ofte uden at vide, hvilken tand det er, eller om det er i over- eller underkæbe. Hvad er årsagen til, at der kommer revner i tænder, og hvad kan der gøres for at forebygge?
Der gennemgås desuden præparationsteknikker for komposit plastrestaureringer i kindtænder, således at patienten ikke oplever gener efter plastbehandlinger.

Tirsdag den 19. marts 2013 kl. 18.30
Kursus med ergoterapeut Mette Krebs.
Mette Krebs har de sidste 8 år beskæftiget sig med ergonomien på tandklinikken. Gennem besøg på over 170 forskellige klinikker i ind- og udland har hun oparbejdet et stort indblik i, hvad arbejdet på klinikken indebærer. Dette afspejles i et tæt samarbejde med Dansk Tandlægeforening, hvor Mette Krebs bl.a. har deltaget i udviklingen af kampagnen ”pas på dig selv tandlæge”. Kurset sætter fokus på tandlægers arbejdsstillinger samt hvorledes arbejdsrelaterede smerter og ømhed i bevægeapparatet forebygges bedst muligt. Endvidere et mindre indslag omhandlende prismebriller / lupbriller.

Kontingentet udgør 2100 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1050 kr.
Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, 7604 - 1453127, senest 1. september 2012.
På Bestyrelsens vegne

Gitte Sørensen

Program for Herning Tandlægeselskab 2013/2014

Den nye bestyrelse består af:
Formand: Marie Trier Simonsen
Kasserer: Tina Hunt
Sekretær: Tinna Hauge Dollerup
Suppleant: Rikke Storgaard

BEMÆRK: Der vil i den kommende sæson blive serveret en varm ret i restauranten på Østergaards hotel kl. 18.15.
Bestyrelsen håber I tager vel imod dette års program.

Lørdag d. 21. september 2013 kl. 10 med bus fra Markedspladsen i Herning – forventet hjemkomst ca. kl. 16.30-17.
Tur til Kongernes Jelling med efterfølgende frokost hos Arne Laugesen og Gitte Hornshøj.
Museet Kongernes Jelling er nabo til det historiske og naturskønne område omkring Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingsten og to kæmpegravhøje ligger. Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand grundlagde området for mere end 1000 år siden, og netop den historie bliver levende fortalt i den store udstilling. Vi har bestilt rundvisning i museet kl. 11.15 (varighed 45 min), hvorefter der er mulighed for at udforske monumenterne udenfor.
Derefter vil Arne og Gitte diske op med en lækker menu (ledsagerpris oplyses senere) på gården i Jelling, hvor de er 3. generation - www.vinettig.dk


Tirsdag d. 22. oktober 2013 kl. 18.15
Kursus med endodonti-specialist Vitus Jakobsen
Foredraget vil omhandle brugen af de nyere roterende/reciprokerende filsystemer – ”one-file-endo”/”few-file-endo” – deres anvendelse samt deres fordele og ulemper. Findes der alternativer til kold, lateral kondenserede rodfyldninger? Diverse materialer og instrumentarium til rodfyldning med varm, vertikal kondensering vil blive gennemgået. Endvidere vil der være en gennemgang af fordelene ved brugen af forstørrelse samt omtale af diverse skylleprocedurer med forslag.

Tirsdag d. 19. november 2013 kl. 18.15
Kursus med neuropsykolog Morten Overgaard
Morten Overgaard er neuropsykolog og leder forskergruppen Cognitive Neuroscience Research Unit ved Hammel Neurocenter. Han har siden 2007 koordineret det interdisicplinære fælleseuropæiske forskningsinitiativ MindBridge der studerer relationen mellem hjerneprocesser og menneskelig bevidsthed.
Morten vil holde et spændende foredrag om sundhed og hjernen. Yderligere information følger.

Lørdag d. 18. januar 2014 kl. 18.30
Nytårskur på Hotel Eyde i Ambassadeur suiten
Der kommer nærmere information om arrangementet senere på sæsonen.

Tirsdag d. 18. februar 2014 kl. 18.15
Kursus med overlæge Birgitte Klindt Poulsen, overlæge ved Klinisk Farmakologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital
"Hvad skal jeg som tandlæge vide om lægemidler?”
En gennemgang af både almen farmakologi med et bredt sigte og en mere detaljeret gennemgang af nogle af de lægemiddelgrupper, som er særligt relevante – herunder de blodfortyndende lægemidler (også de nye!), analgetika,
antibiotika samt lidt omkring antidepressiva, antipsykotika og ADHD-medicin.

Tirsdag d. 18. marts 2014 kl. 18.15
Kursus med tandlæge Lone Nyhuus – vores gode kollega med særlig interesse for bidfunktion og protetik.
Det slidte tandsæt - fremtidens udfordring.
Det kan i det daglige være svært at skelne mellem okklusalt tandslid (attrition) og erosion som følge af syreskader. Resultatet er det samme – tandsubstans mistes og tænderne gør ondt eller bliver grimme. Ind imellem kan man også få ondt i tyggemuskler eller kæbeled.
Når mistet tandsubstans skal erstattes, står tandlægen overfor en række problemer – hvornår og hvordan og hvor meget.
Præsentationen vil omhandle forudsætningerne for at foretage behandling samt give eksempler på, hvordan man rent praktisk kan gribe sagen an.

Tirsdag d. 22. april 2014 kl. 18.30
Årlig generalforsamling

Kontingentet udgør 2100 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1050 kr.
Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, 7604-1453127 - senest d. 1. september 2013
Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til herningtandlaegeselskab@hotmail.com
Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2014/2015

Den nye bestyrelse består af:
Formand: Tinna Hauge Dollerup
Kasserer: Mathias Hauberg
Sekretær: Marie Trier Simonsen
Suppleant: Gitte Sørensen

BEMÆRK: De kommende arrangementer vil finde sted på Hotel Eyde.
Der vil fortsat være fællesspisning kl 18.15.
Sidste tilmelding til et arrangement skal ske torsdagen inden – dette er endegyldigt sidste mulighed for tilmelding!
Bestyrelsen håber, at I tager vel imod dette års program:

Lørdag d. 6 september 2014 - kl 9.00 afgang med bus fra Markedspladsen i Herning – forventet hjemkomst ca. kl. 15.00.
Tur til Nørre Vosborg
Turen går denne gang til den gamle herregård Nørre Vosborg, som ligger vest for Holstebro. Her vil vi få en guided tur rundt på den atmosfærefyldte herregård, hvorpå der vil væremulighed for at udforske stedet på egen hånd. Efterfølgende serveres en dejlig frokost. Slutteligt går turen atter mod Herning kl. 14.00
Ledsagerpris: 300 kr. Drikkevarer er for egen regning.

Tirsdag d. 16 september 2014 kl. 18.15:
Pædodonti anno 2014 og traumatologi i børnetandplejen.
Medlemsarrangement ved Professor Dorte Haubek ph.d., dr. odont. og afdelingstandlæge Birthe Høgsbro Østergaard. Begge undervisere er ansat ved Sektion for Pædodonti, Aarhus Tandlægeskole.
Pædodonti som fagdisciplin indeholder en bred vifte af spændende faglige udfordringer for tandlæger. Imidlertid kan det odontologiske fokus og udfordringerne i børn- og unge population over en længere årrække variere. I løbet af aftenen vil Dorte Haubek berette om de pædodontiske udfordringer anno 2014. Herefter vil Birthe H. Østergård fortælle om traumatologi, den akutte situation og nødbehandling ved tandtraumer blandt børn og unge.

Tirsdag d. 18 november 2014 - kl 18.15:
Etik i Tandplejen ved Erik Friis-Hasché, lektor emiritus, cand.art.psych ved Københavns Universitet.
Yderligere information om arrangementet følger senere på sæsonen.

Lørdag d. 24 januar 2015 - kl 18.30:
Nytårskur på Hotel Eyde
Yderligere information om arrangementet følger senere på sæsonen.

Tirsdag d. 3 februar 2015 - kl 18.15:
Periimplantitis og evidens i parodontologien.
Medlemsarrangement ved Mette Rylev – tandlæge, PhD, certificeret specialist i Parodontologi. Ansat på Odontologisk Institut som ekstern lektor indenfor oral mikrobiologi og i privat henvisningspraksis i Aarhus. Aftenen vil give et indblik i de biologiske komplikationer, der kan opstå efter implantatindsættelse, og hvordan vi forebygger/behandler periimplantitis, samt hvilke udfordringer, muligheder og begrænsninger vi står overfor. Endvidere vil der være en mindre gennemgang af evidensen bag nogle af de mange nye tilbud til behandling af parodontitis.

Tirsdag d. 10 marts 2015 - kl 18.15:
“Minimal invasive dentistry” ved tandlæge Charlotte Nybo.
Charlotte er ejer af og faglig chef for Aalborg Tandplejeteam. Hun har gennem de senere år undervist i og holdt foredrag om minimal invasiv tandpleje, idet flere og flere patienter er bevidste om at bevare det naturlige væv.
Målet er kendskab til minimal invasiv tandpleje samt give inspiration, og desuden nogle kliniske tips og værktøjer til brug i praksis. Der vil bl.a være fokus på følgende:
• Fra Black frem til adhæsiv minimal/non-invasiv tandpleje.
• Tankesæt og teknikker, der sigter mod vævsbevarende resultater.
• Hvor, hvornår og hvordan implementeres den minimale invasive indgangsvinkel – illustreret via behandlinger.
• Gennemgang af behandlinger af fx slid, skæve tænder, bidproblemer, tabt guidance.
• Gennemgang af nænsom og effektiv hjemmeblegning.

Tirsdag d. 21 april 2015 - kl 18.30:
Årlig generalforsamling

Information om medlemsskab:

Kontingentet udgør 2100 kr for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1050 kr.
Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, 7604-1453127 ‐ senest d. 1. september 2014.
Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til herningtandlaegeselskab@hotmail.com
Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2015/2016

Bestyrelsen består af:
Formand: Tinna Hauge Dollerup
Kasserer: Mathias Hauberg
Sekretær: Marie Trier Simonsen
Suppleant: Gitte Sørensen

Arrangementerne vil finde sted på Hotel Eyde. Der vil fortsat være mulighed for fællesspisning kl 18.15 OBS: læg mærke til at ugedagen for arrangementerne varierer. Bestyrelsen håber, at I tager vel imod dette års program.

Lørdag d. 5 september 2015 - kl 10.00 afgang med bus fra Markedspladsen i Herning – forventet hjemkomst ca. kl. 16.30.
Turen går denne gang til Stauning, som ligger i et roligt og naturskønt område lige ud til Ringkøbing Fjord. Vi lægger ud med at spise brunch på Restaurant Stauning Havn. Derefter kan man gå en tur i området, hvorpå vi vil begive os til Stauning Whisky, som er den eneste aktive danske whiskyproduktion. Kl. 14.00 vil vi deltage i den offentlige rundvisning på destilleriet – her vil engagerede rundvisere fortælle både historien om, hvordan ni venner fandt på at lave whisky i Vestjylland, og samtidig give et unikt indblik i produktionen af whisky helt fra bunden. Der er mulighed for at afslutte omvisningen med at smage på tre forskellige typer whisky! Stauning Whisky er bl.a. at finde på Nomas menukort og er blevet belønnet med topkarakterer i “Whisky Bible” og kan dermed stå på samme hylde, som verdens allerbedste. HTS betaler for omvisning og smagsprøver hos Stauning Whisky for både medlemmer og ledsagere
Ledsagerpris: 200 kr. Drikkevarer er for egen regning.

Mandag d. 5 oktober 2015 - kl 18.15:
Diagnostik og behandling af akutte situationer i tandlægepraksis og førstehjælp/genoplivning - ved Jan Tagesen.
Enhver tandlæge komme ud for at en patient bliver dårlig. Korrekt diagnostik og iværksættelse af adækvat behandling kan i nogle af disse tilfælde være afgørende for patientens overlevelse. Der er derfor behov for en teoretisk viden om akutte situationer og deres opståen samt indlæring af få praktiske procedurer. Der vil blive en gennemgang af forskellige akutte situationer i odontologisk praksis mht. bl.a. patofysiologi og deres behandling med hovedvægt på hjerte-kredsløb og respirationssystem. Endvidere gennemgås teorien omkring de basale genoplivningsprocedurer, hjertemassage og kunstigt åndedræt. Endvidere procedurer ved nødtrachetomi og anvendelse af defibrillator (hjertestarter) gennemgås samt gennemgang af relevant førstehjælpsudstyr.

Tirsdag d. 24 november 2015 – kl 18.15:
De nationale kliniske retningslinjer - ved Ole Marker.
Kurset vil tage udgangspunkt i de nationale kliniske retningslinjer, og hvilken betydning de har for vores arbejdsdag. Retningslinjerne vil i foredraget blive knyttet sammen med klinikdrift, anvendelse af de forskellige personalegrupper, overenskomsten og selvfølgelig vores journalføring. Ole Marker er tandlæge og MPA. Han har været beskæftiget i privat praksis og er klinikejer i Herlev. Herudover er han overtandlæge i Forsvarets Sundhedstjeneste og ansat i Tandlægeforeningen, hvor han bl.a. har ansvar for Efteruddannelsen.

Lørdag d. 16 januar 2016 - kl 18.30:
Nytårskur på Hotel Eyde.
Yderligere information om arrangementet følger senere på sæsonen.

Onsdag d. 3 februar 2016 – kl 18.15
Gå gladere hjem fra arbejde end da du kom - ved Freddy Meyer.
Hvad koster det at have en sur medarbejder? Det er dyrt. Ikke blot på økonomien, men også for arbejdsglæden og samarbejdet mellem kolleger og ledere - og i sidste ende koster det på resultaterne. En enkelt "surstråler" skader hele organisationens arbejdsmiljø ufattelig meget, og det påvirker både motivationen og samarbejdet. Alle kan have en dårlig dag, men ingen har ret til at berøve andre arbejdsglæden.
Få fornyet - og legaliseret - et nyt sprog i virksomheden med Freddy Meyers sigende ordforråd, som "Svesken på disken" , "Surstråler", "Sidder du på en død hest? Så stig af!"
og meget mere. Freddy Meyers kompetencer spænder vidt – fra snedker og socialpædagog til chefkonsulent og partner i konsulentvirksomhed i 14 år. Leder af offentlige, socialpædagogiske ungdomsinstitutioner samt 10 år i forsvaret.

Torsdag d. 3 eller 10 marts 2016 – kl 18.15
Dette kursus er desværre endnu ikke fastlagt
Yderligere information om arrangementet følger derfor senere på sæsonen.

Tirsdag d. 19 april 2015 - kl 18.30
Årlig generalforsamling.

Information om medlemsskab
Kontingentet udgør 2100 kr for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1050 kr.

Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, 7604-1453127 senest d. 1. september 2015.

Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til
herningtandlaegeselskab@hotmail.com
Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2016/2017

Bestyrelsen består af: Formand: Tinna Hauge Dollerup. Kasserer: Mathias Hauberg. Sekretær: My Höjberger. Suppleant: Kristina Bay.

Arrangementerne vil finde sted på Hotel Eyde. Der vil fortsat være mulighed for fællesspisning kl. 18.15 OBS: Læg mærke til at ugedagen for arrangementerne varierer.
Bestyrelsen håber, at I tager vel imod dette års program.

Socialt arrangement lørdag d. 3. september 2016 kl. 10.00: afgang med bus fra Markedspladsen i Herning – forventet hjemkomst ca. kl. 16.30
Turen går denne gang til Museum Jorn, Silkeborg, som er et kunstmuseum beliggende i naturskønne omgivelser ved Remstrup Å i Silkeborg. Vi lægger ud med en guidet tur på museum Jorn. Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950´erne og frem til hans død 1973. Museum Jorn samlingen er blandt de to største donationer af kunst i Danmark. Museet omfatter derfor ikke bare den største eksisterende samling af Jorns egne værker men også værker fra andre kunstnere. Derefter går vi i sammen langs Remstrup å til Restaurant Classique Fisk for at indtage en lækker to-retters frokostmenu kl. 13:00. Classiques fiskerestaurant serverer friske salt- og ferskvandsfisk med årstidens grønsager og har udsigt over Silkeborgs idylliske havn med verdens ældste hjuldamper, Hjejlen. HTS betaler for indgang og omvisning på museet for både medlemmer og ledsagere. Ledsagerpris: 350kr. Drikkevarer er for egen regning.

Mandag d. 10. oktober 2016 - kl. 18.15: Røntgendiagnostik på 2D- og 3D-billeder Kursusgiver: Hanne Hintze, tandlæge, ph.d., og dr.odont. På kurset vil der blive præsenteret en række almindelige og ualmindelige forandringer og sygdomme, som kan blive en øjenåbner for, hvordan røntgenbilleder bør tolkes. Kursets formål er, at gøre kursusdeltagerne bedre til at diagnosticere forandringer og sygdomme på forskellige typer af røntgenbilleder og blive fortrolig med differentialdiagnoser til forskellige lidelser.

Tirsdag d. 22. november 2015 – kl. 18.15: Danske retningslinjer ved perioperative procedurer ved antitrombisk behandling Kursusgiver: Anna-Marie Bloch Münster, ledende overlæge, ph.d. Kurset vil fokusere på det generelle og de generelle principper i forbindelse med antitrombisk behandling, og så i særdeleshed de specifikke procedurer relaterede til tandlægens område. Kurset vil give svar på følgende spørgsmål, Hvad er den faktiske tromboemboliske risiko for patienten ved en pauseret eller nedjusteret antitrombotisk behandling? Hvilken risiko for blødning får patienten, ved udførelsen af dette invasive indgreb under uændret antitrombotisk behandling? Hvilken risiko for blødning får patienten ved anvendelse af heparin-bridging (H-B) i stedet for vanlig antitrombotisk behandling?

Lørdag d. 21. januar 2017 - kl. 18.30: Nytårskur på Hotel Eyde Yderligere information om arrangementet følger senere på sæsonen.

Onsdag d. 22. februar 2017 – kl. 18.15: TEAM-kursus “Sæt talenter i spil”- hvor der er mulighed for at tage sit klinikpersonale med for egenbetaling. Kursusgiver: Iris Isabella Engelund. Iris afholder kurset “Sæt talenter i spil”, som er et indsigtsfuldt, provokerende og humørfyldt foredrag med en power kvinde, der er ekspert i adfærd, forandring og kommunikation i virksomheder og organisationer. Talent er ikke bare held. Det er komponenter af vores personlighed og evner, som gør os i stand til at præstere. Ved at lære dine toptalenter at kende kan du få mere succes. Det sørgelige er at mange ikke kender deres talenter i dybden og at 50 % af Danmarks befolkning faktisk arbejder i deres middelmådige og ”non-talenter” viser studier på området. Ved at bringe dine egne, dine kollegers/medarbejderes talenter i spil kan I optimere arbejdsprocesser, undgå konflikter og opnå vild arbejdsglæde. Iris Isabella har mere end 10 års erfaring som erhvervscoach, konsulent og projektleder i det offentlige og i det private. Pris: 200kr pr. team-medlem.

Torsdag d. 9 marts 2017 – kl. 18.15: Everstick kursus Kursusgiver: Mathias Diernæs, Tandlæge. Tandlæge Mathias Diernæs arbejder til daglig ved Jysk Tandpleje Center i Egå. Han har specialiseret sig i æstetisk tandpleje med implantater, minimal invasiv tandpleje og kompositforstærkede restaureringer. Han siger selv om brugen af Everstick: ”Everstick er en sjov måde at hjælpe sine patienter med hverdagens små problemer. Det er både en hurtig og holdbar restaureringsteknik, der kan afhjælpe problemer som manglende og løse tænder. Det kan desuden bruges som rodstiftmateriale.” Kurset vil bestå af både foredrag og en live-demonstration af håndteringen af Everstick. Mathias har desuden en sælger fra GC med som vil uddele nogle vareprøver til os. OBS: kurset varer til kl. 22.00.

Tirsdag d. 25. april 2017 kl. 18.30

Årlig generalforsamling

 Information om medlemskab:
Kontingentet udgør 2200 kr for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1100kr.
Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank,7604-1453127 senest d. 1.november 2016
Spørgsmål eller kommentarer kan sendes til herningtandlaegeselskab@hotmail.com
Med venlig hilsen Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2017/2018

Bestyrelsen består af:
Formand: Tinna Hauge Dollerup
Kasserer: Charlotte Borgen
Sekretær: My Höjberger
Suppleant: Kristina Bay


Arrangementerne vil finde sted på Hotel Eyde. Der vil fortsat være mulighed for fællesspisning kl. 18.15 OBS: Læg mærke til at ugedagen for arrangementerne varierer.
Bestyrelsen håber, at I tager vel imod dette års program.

Socialt arrangement
Lørdag d. 16 september 2017 - kl 10.00 afgang med bus fra Markedspladsen i Herning – forventet hjemkomst ca. kl. 16.30

Turen går denne gang til Den Gamle By i Århus.

Den Gamle by, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.
Der vil være en guidet tur i Bykvartererne fra 1927 og 1974.
1927-bydelen viser den tid, hvor Mads Skjern kommer til Korsbæk i Matador-serien. Nye elementer i gademiljøet er benzintank, fortove, elektricitet og gavlreklamer. Bydelen udvides i 2017 med en bilforretning.
En tur gennem 1974-bydelen er som en tidsrejse til din egen, dine forældres eller bedsteforældres historie. Hør om tiden og tankerne bag genskabelsen af butikker, hjem, værksteder og gårdmiljøer.
Herefter vil vi spise frokost, hvor der bliver serveret luksus smørrebrød med fokus på de gode råvarer.
HTS betaler for indgang og rundvisning i den Gamle By for både medlemmer og ledsagere.
Ledsagerpris: 300kr. Drikkevarer er for egen regning.

Mandag d. 9 oktober 2017 – OBS! Spisning kl.18.00, og kursus kl.18.45-21.45!
Kindtandsplast
Kursusgiver: Flemming Brandt.
Værktøjskassen til præmolarer og molarer. Hvordan man undgår overskud og manglende kontakt. Kurset omhandler relevante hjælpemidler, metoder og teknikker når Flemming Brandt deler ud af sin erfaring og giver tips og tricks
Tirsdag d. 21 november 2017 – kl 18.15
Anterior tandretning – Hvad kan vi som tandlæger?
Kursusgiver: Tandlæge Lennart Jacobsen fra Colosseumklinikken i København
Med stigende efterspørgsel på det pæne smil samt udpræget fokus på minimal-invasiv behandling, er anterior tandretning relevant som aldrig før. Denne aften vil tandlæge Lennart Jacobsen introducere mulighederne for praktiserende tandlæger i forhold til at udføre lettere, anterior tandretning.
• Indikationer og kontraindikationer.
• Hvornår kan vi som tandlæger selv udføre tandretning, og hvornår skal vi henvise til ortodontist?
• Hvilke systemer findes der på markedet, og hvordan bruger vi dem?
• Anterior tandretning i kombination med andre behandlinger
• Ekstrusion som alternativ til ekstraktion.


Lørdag d. 20 januar 2018 – kl 18.30
Nytårskur på Hotel Eyde
Yderligere information om arrangementet følger senere på sæsonen.Onsdag d. 7 februar 2018 – kl 18.15
Strategi ved brug af Facebook og sociale medier.
Kursusgiver: Trine-Maria Kristensen
Et skræddersyt foredrag til Herning Tandlægeselkab med fokus på  hvad sociale medier betyder for medarbejdere og for virksomheders kommunikation, fremtiden for ledelse, rekruttering, kommunikationsarbejde, succesfuld dialog med brugerne, krisekommunikation på nettet, målgrupper på nettet, adfærd på nettet.


Torsdag d. 8 marts 2018 – kl 18.15
TEAM-kursus –Retsodontologi "naturvidenskabens detektiver"
Kursusgiver: Dorthe Bindslev Retsodontolog.
Mer information kommer.

Pris: 250kr per team-medlem


Onsdag d. 25 april 2018 - kl 18.30 OBS ONSDAG!!
Årlig generalforsamling på Hotel Eyde.
Information om medlemsskab


Kontingentet udgør 2200kr for aktive medlemmer.
Nye medlemmer betaler 1100kr.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2018/2019

I vedtægterne for Herning Tandlægeselskab står der følgende:  Herning Tandlæge Selskabs formål er at samle tandlæger i Herning til varetagelse af faglige og kollegiale, lokale interesser.
I praksis betyder det, at Herning Tandlægeselskab skal kunne tilbyde medlemmerne interessante kurser. Samtidig er Herning Tandlægeselskab et forum, hvor man skal kunne mødes med kollegerne og indtage et anstændigt måltid mad ledsaget af lige så anstændige drikkevarer. Bestyrelsen mener, at den kommende sæsons program lever op til begge dele. Vi har indskærpet over for kursusgiverne, at vores medlemmer både vil oplyses og underholdes. Bestyrelsen  kan garantere for, at alle foredragsholderne både er vidende, pædagogiske og i besiddelse af humoristisk sans.
Kurserne holdes på Hotel Eyde. Vi begynder med spisning kl. 18.15. Læg mærke til at ugedagen for arrangementerne varierer.

Mandag d. 17./9. 2018 kl. 18.15 på Hotel Eyde.
Professor emeritus, dr. odont.  Erik Dabelsteen holder følgende foredrag: Om diagnostik - specielt om diagnostisk variation. Om oral cancer - udvalgt ny viden.

Lørdag d. 27. /10. er der socialt arrangement på Hedegaard Vinavl i Skødstrup.
Vi får en rundvisning i vinmarkerne og på vingården, med et humoristisk glimt i øjet og lidt godt til ganen undervejs. Derefter kan vi se frem til en frokost inkl. mere vinsmagning.
Der er lagt op til en hyggelig lørdag i godt selskab, så tag jeres ledsagere og kollegaer ved hånden og støt op om det sociale arrangement. Ledsagere betaler 300 kr.

Praktisk info:
Vi kører i bus fra Markedspladsen i Herning kl. 9.30 og er tilbage igen ca. kl. 15.30. Busturen tager omtrent en time hver vej.
Vi skal ud at gå i vinmarkerne, så tag passende fodtøj og overtøj på.

Tirsdag d. 6./11. 2018 kl. 18.15 på Hotel Eyde.
Professor, dr. odont. Palle Holmstrup holder følgende foredrag: Sammenhæng mellem marginal parodontitis og medicinske sygdomme.

Lørdag d. 26./1. 2019 holdes Nytårskur. Nærmere information følger.

Onsdag d. 6./2. 2019 kl. 18.15 på Hotel Eyde.
Forfatter, lektor i psykologi og hjerneforsker, cand. mag. Ann-Elisabeth Knudsen holder følgende foredrag: Den lille forskel? Om mænd og kvinders hjerner, kommunikation og samarbejde.

Torsdag d. 21./3. 2019 kl. 18.15 på Hotel Eyde.
Professor, dr. odont. Peter Svensson holder følgende foredrag: Hvor er vi henne med orofaciale smerter og bidfunktion?

Torsdag d. 25./4. 2019 kl. 18.30  holdes generalforsamling på Hotel Eyde.

Kontingentet udgør 2200 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1100 kr. Betales senest d. 17./9. 2018.
Kontonummer:    Vestjysk Bank, 7604-1453127

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Program for Herning Tandlægeselskab 2019/2020

I vedtægterne for Herning Tandlægeselskab står der følgende:  Herning Tandlæge Selskabs formål er at samle tandlæger i Herning til varetagelse af faglige og kollegiale, lokale interesser.
I praksis betyder det, at Herning Tandlægeselskab skal kunne tilbyde medlemmerne interessante kurser. Samtidig er Herning Tandlægeselskab et forum, hvor man skal kunne mødes med kollegerne og indtage et anstændigt måltid mad ledsaget af lige så anstændige drikkevarer. Bestyrelsen mener, at den kommende sæsons program lever op til begge dele. Vi har indskærpet over for kursusgiverne, at vores medlemmer både vil oplyses og underholdes. Bestyrelsen  kan garantere for, at alle foredragsholderne både er vidende, pædagogiske og i besiddelse af humoristisk sans.
Kurserne holdes på Hotel Eyde. Vi begynder med spisning kl. 18.15. Læg mærke til at ugedagen for arrangementerne varierer.

Tirsdag d. 24./9. 2019 kl. 18.15 på Hotel Eyde:
Tandlæge Eddie Basson 
holder følgende foredrag: "Hvordan får tandlægerne et godt arbejdsliv?"

Lørdag d. 5./10. 2019:
Udflugt til Standingsmuseet i Thorsminde. 
Nærmere information følger.

Torsdag d. 21./11.2019 kl. 18.15 på Hotel Eyde:
Lektor Henrik Løvschall holder følgende foredrag: "Fra stamceller til bioaktivt materiale."

Lørdag d. 11./1. 2020:
Nytårskur. Nærmere information følger.

Tirsdag d. 28./1. 2020 kl. 18.15 på Hotel Eyde.
Professor Thomas Starch-Jensen holder følgende foredrag: "Genopbygning af processus alveolaris i overkæben enten før eller i forbindelse med implantatindsættelse."

Torsdag d. 12./3. 2020 kl. 17.00:
Rundvisning på Gødstrup Supersygehus. 
Nærmere information følger.

Onsdag d. 22./4. 2020 kl. 18.30:
Generalforsamling på Hotel Eyde.

Kontingentet udgør 2200 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1100 kr. Betales senest d. 1./9. 2019.
Kontonummer:    Vestjysk Bank, 7604-1453127

Med venlig hilsen
Bestyrelsen