Program for Herning Tandlægeselskab 2010-2011.

Lørdag d. 11./9. mødes vi på Restaurant Tequila Sunrise, Smedegade 10 i Horsens kl. 17.30 og indtager:
Totopos = Chips & Dip.
Burrito = Blød hvedemelstortilla fyldt med skært oksekød, brune bønner, ost og grøn chilisauce. Pyntet med creme fraiche. Serveres med en skål salat med mexicansk dressing.  Lidt før kl. 20 går vi til Horsens Ny Teater, hvor vi overværer en koncert med jazzdivaen Sinne Eeg. Mad og Sinne Eeg er gratis for medlemmer. Drikkevarer + evt. kaffe er for egen regning. Ledsagere betaler 350 kr. + drikkevarer + evt. kaffe. Bemærk, at man selv sørger for transport til og fra Horsens.

Tirsdag d. 5./10. kl. 18.30 er der kursus med Inger Kjær på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Ny diagnostik og nye behandlingsmuligheder i Ortodonti”. Inger Kjær er professor i ortodonti på Tandlægeskolen i København og er både dr.odont. og dr.med. Man kan læse mere om Inger Kjær ved at klikke på dette link: http://sund.ku.dk/profilen/ingerkjaer/ .

Tirsdag d. 2./11. kl. 18.30 er der kursus med Ib Sewerin på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Ex historia odontologia”. I foredragets første del gennemgås træk af tandlægegerningens historie – fra de gamle kulturriger gennem middelalderen, hvor overtro, naturlægemidler og primitive behandlinger dominerede, til i dag. Nøglepersoner omtales. Der krydres med anekdoter. og specielt gennemgås og kommenteres Skt. Apollonia-legenden. I foredragets anden del fortælles om udviklingen i Danmark – herunder især gennem de sidste 122 år fra oprettelsen af Tandlægeskolen i København i 1888. Nøglepersoner præsenteres, og der fokuseres endvidere på særlige begivenheder som intriger, ”den spanske syge””, professorkonkurrencer, overproduktion af tandlæger, lukningstrusler mv. Ib Sewerin var i mange år institutbestyrer på afdelingen for radiologi på Københavns Tandlægeskole og overkom det utrolige ved siden af. Man kan læse mere om Ib Sewerin ved at klikke på dette link:
http://tandlaegebladet.dk/side.asp?aid=15465&p=15465&n=1,3,24,15465&sw=&start=201&slut=225&tema=0&visside=100&forfatter=&emneord=&startinterval=&slutinterval=&uid=425148877&side=100&color=

Torsdag d. 20./1. 2011 kl. 18.30 er der kursus med Jesper Reibel og Birgit Kenrad på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”Oral patologi”. Jesper Reibel er professor på Københavns Tandlægeskole på. Afd.f. Oral Patologi & Medicin. En værdig afløser for den legendariske Jens Jørgen Pindborg. Birgit Kenrad er Studielektor og specialtandlæge på Afd. f. Kæbekirurgi & Oral Patologi på Århus Tandlægeskole. Jeg har desværre ikke kunnet finde nogen interessante links på Jesper Reibel eller Birgit Kenrad.

Lørdag d. 12./2. er der socialt arrangement. Der vil blive bustur fra Herning til Flyvestation Karup, hvor der vil være rundvisning. Derefter bliver vi kørt til en pæn restaurant, hvor vi vil blive bespist. Derefter hjem med bus til Herning.

Torsdag d. 24./3. 2011kl. 18.30 er der kursus med Erik Hjørting-Hansen på Østergaards Hotel. Titlen på kurset er: ”50 år med kæbekirurgi og implantater”. Erik Hjørting-Hansen var i mange år professor i kirurgi på Københavns Tandlægeskole. Man kan læse mere om Erik Hjørting-Hansen ved at klikke på dette link: http://www.berlingske.dk/navne/kunst-og-kirurgi

Tirsdag d. 26./4. kl. 18.30 er der generalforsamling på Østergaards Hotel.

Kontingentet udgør 2000 kr. for aktive medlemmer. Nye medlemmer betaler 1000 kr. Beløbet overføres til vores konto i Vestjysk Bank, kontonummer: 7604-1453127.
På bestyrelsens vegne
Tomas Bjerre